تبلیغات
غذاهای اصیل و سنتی دزفولی - مطالب مرداد 1395
غذاهای اصیل و سنتی دزفولی
غذاهای اصیل و سنتی شهر دزفول

مرتبه
تاریخ : جمعه 29 مرداد 1395
حَمیس توله(پنبرک)
این غذا یکی دیگر از غذاهای سنتی دزفول میباشد که مورد علاقه شدید افراد بومی است. زیرا بسیار خوشمزه می باشد اصولا توله یکی از گیاهان خودروی منطقه است که با اولین بارندگی میروید. از نظر تغذیه دارای ارزش غذایی زیادی است و همچنین شوینده روده ها است اما یه نکته که باید به آن توجه شود برای کسانی که دارای فشار خون پایین هستند خوردن آن توصیه نمی شود چون با ماست که خورده شود فشار خون افت می کند. برای تهیه آن البته در فصل پاییز و زمستان بعد شستن وخردکردن آنرا پخته با آب کم سپس آبکش کرده ودر سیر و پیاز سرخ شده تفت می دهیم واب نارنج یا ترشی ناردونی را که پخته بودیم وهمچنین نمک وفلفل وزردچوبه روی آن ریخته کمی صبر می کنیم. تا آب ان کشیده شود. با ما دربخش غذاهای سنتی دزفول  همراه باشید.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

دزفول



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، غذا های سنتی دزفول، توله، حمیس توله دزفولی، غذا های اصیل دزفول، خوزستان، ایران،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : چهارشنبه 27 مرداد 1395
گل قندی یکی دیگر از شیرینی های سنتی دزفول می باشدکه بسیار لطیف است باما دربخش غذاها وشیرینی جات سنتی دزفول همراه باشید.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

گل قندی



طبقه بندی: شیرینی جات دزفول، 
برچسب ها: دزفول، شیرینی، گل قندی، شیرینی دزفولی، شیرینی اصیل ایرانی، خوزستان، شیرینی جات،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : چهارشنبه 27 مرداد 1395
این شیرینی عسلیه نام دارد ویکی از شیرینی های سنتی دزفول می باشد وبسیا ترد وشکننده است.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

عسلیه



طبقه بندی: شیرینی جات دزفول، 
برچسب ها: دزفول، شیرینی، عسلیه، شیرینی های دزفول، عسلیه دزفولی، شیرینی های اصیل دزفول، شیرینی ایرانی،
ارسال توسط نجمه نوری
حمیس چُندَر(چغندر)
این غذا یکی از غذاهای سنتی دزفول است که بیشتر درفصل زمستان موقع برداشت محصول چغندر درست می شد ازلحاظ مواد مانند شله ارده است با این تفاوت که درحمیس ازپیاز داغ وزردچوبه وفلفل وآب نارنج یا لیمو به عنوان چاشنی استفاده میشودمن در اینجا به خاطر نبودن چغندر از هویج استفاده کردم. این. آش بسیار لذیذ وخوشمزه است ودارای ارزش غذایی بالایی می باشد به خاطر هویج فراوان مقاوت بدن بالا میرودوهمچنین ماش وبرنج داخل ان برای افراد. رژیمی مناسب. می باشد امیدوارم درست کنید واز ان لذت ببریدباما دربخش غذاهای دزفولی همراه باشید
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

دزفول



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، ایران، غذاهای دزفولی، غذاهای اصیل دزفول، حمیس چغندر، حمیس چندر،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : پنجشنبه 21 مرداد 1395
این غذااُتَماتَ بامیَه دزفولی
یکی از غذاهای سنتی دزفول است که همانند خورش بامیا می باشدبااین تفاوت که گوشت ندارد وپیاز وگوجه زیادی درآن به کاررفته وهمچنین نیاز به سرخ کردن زیاد ندارد ازرب گوجه نیز استفاده نمی کنیم درقدیم این غذارا بانان بیات میخوردند. براکسانی که رژیم دارند بسیا مناسب می باشد درقدیم اصولا سبزیجاتی مانند گوجه وبامیه وپیازوغیره روکسانی که اندک.زمینی داشتند محصولاتشون رو درخود محله بین همسایگان به فروش می رساندند آن هم به سبک خاص که درکاسه یا سبد وهرکدام قیمتی داشت. کیلویی نبود طعم غذاهارا امتحان کنید ولذت ببرید
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

غذاهای دزفولی



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، غذاهای دزفولی، تماته بامیه، غذاهای سنتی دزفول، غذا های اصیل ایرانی، خورشت بامیه، غذاهای دزفول،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : یکشنبه 17 مرداد 1395
این یک میان وعده یا صبحانه دوران کودکی قدیمیه ،مربای سیب گلاب ،قدیم در دزفول و سایر شهر ها میوه ها انقدر جابجا نمیشد و مردم تنوع میوه کم داشتند لذا لذا بعضی از استان های همجوار بیشتر با هم تبادل محصول داشتند سیب گلاب یکی از میوه هایی بود که به دزفول وارد میشد و به صورت مربا کام کودکان را شیرین می کرد بعضی آنها را در مغازه ی بقالی می فروختند امروز این مربا را تقدیم میکنم به همه بچه های قدیم و جدید دزفول طعم آن را امتحان کنید و با ما در بخش معرفی غذا های دزفول همراه باشد.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

مربا



طبقه بندی: میان وعده های دزفولی،  شیرینی جات دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، ایران، مربای سیب گلاب، میان وعده دزفولی، شیرینی جات دزفولی، غذاهای دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : شنبه 16 مرداد 1395
حمیس نخود دزفولی : نخود را لپه می کنیم و با گوشت و پیاز و سیر و نمک و زردچوبه و فلفل میپزیم و خوب که پخته شد و آبش کشیده شد با گوشت کوب لهش می کنیم تا یکدست شود میتونید با پیاز سرخ شده آن را نیز تزیین کرد.

حمسی نخود



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، غذاهای سنتی دزفول، حمیس نخود دزفولی، حمیس نخود، غذا های اصیل ایرانی، غذاهای دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : سه شنبه 12 مرداد 1395
آش ماست ،ماسوا دزفولی این غذا رو معمولا فصل بهار که ماست میش موجود است درست می کنند.ترکیبات آن ،گوشت گوسفند،نخود گرد،برنج ترجیحا نیم دانه ،ماست میش (ماست ترش) شیوید ،سیر داغ و پیاز داغ نمک.ابتدا گوشت و برنج رو باهم میپزیم بعد نخود را اضافه کرده و سپس گوشت پخته شده را جداگانه می کوبیم و بعد از آن ماست را اضافه می کنیم در آخر شیوید تازه و نمک و سیرو پیاز داغ اضافه می کنیم این غذا به ادویه خاصی نیاز نداردبعضی افراد جهت خوشبو کردن پوست نارنج در غذا میریزند.
عکس و متن ارسالی:مهناز زرگر

ماسوا دزفولی



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، ماسوا، آش ماست، غذا های دزفولی، غذاهای اصیل ایرانی، وبلاگ غذاهای دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : دوشنبه 11 مرداد 1395
آش درشته بلغور گندم رو در قابلمه قرار داده و با حرارت کم تفت می دهیم بعد بلغور را میشورن و عین کته میپزن و در آخرپیاز و کشمش تفت میدن و به بلغور ها پخته شده اضافه می کنن . بسته به سلیقه افراد بعضی ها دارچین و بعضی زردچوبه با ماست اضافه می کنن و با خورشت بامیه سرو میکنن.
عکس و متن: سرکار خانم جوکار

آش درشته



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، غذا های سنتی دزفول، غذا های اصیل ایرانی، آش درشته دزفولی، بلغور گندم، غذا های دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : جمعه 8 مرداد 1395
نون ساییده ساندویچ خیار و پونه و پیاز و سبزی این ساندویچ به عنوان یک میان وعده در عصر های طولانی تابستان بعد از یک شنای حسابی یا بعد از یک خواب  عصر در شوادون بسیار می چسبد این میان وعده در تابستان با لیمو ترش (نمبول شیشه) درست می شود به این صورت که نان را در سینی پهن می کردند و نمک و پونه روی سطح آن می ریختند بعد لیمو را باز می کردند و در سطح نان می مالیدند طوری که نان از آب لیمو خیس میشد بعد با خیار چنبر بزرگ و پیاز های ریز و سبزی خوردن می پیچاندندو نوش جان می کردندالبته بسته به سلیقه و مواد موجود از سبزیجات استفاده می کردندو در زمستان با کاهو و نارنج و پیاز ها چون جوانه می زدند (چگِرک) آنها را جدا می کردند و در ساندویچ قرار میدادند.برای بعضی از کشاورزان و خانواده های ضعیف به عنوان غذای اصلی محسوب میشدا امتحان کنید تا طعم گذشته را زیر زبان خود حس کنید بسیار اشتها آور است.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

نون ساییده دزفولی



طبقه بندی: میان وعده های دزفولی، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، غذاهای دزفولی، نون ساییده دزفولی، غذاهای اصیل ایرانی، میان وعده، نون ساییده،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : سه شنبه 5 مرداد 1395
آش ماش یا پلوی ماش دزفولی در تابستان و زمستان رواج دارد. که درتابستان محتویات آن برنج و ماش است که با سالاد و ماست به دلیل طبع خنکی که دارد در هوای گرم سرو می شود و اما در زمستان با افزودن ارده و شیره ی خرما در روزهای بارانی سرو می شود .
عکس و متن : سرکار خانم وفایی

  10



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، ایران، غذاهای دزفولی، آش ماش، غذاهای سنتی دزفول، غذای اصیل ایرانی،
ارسال توسط نجمه نوری
اُهُوُس این غذا یکی از سنتی ترین غذا های دزفول می باشد و با سَیهی و دل پُفی (جگر و دل و شش)گوسفند درست می شود بعضی ها همه را با پیاز سرخ می کنند اما بهتر است که پیاز خلال شده و ترشی ناردون (ترشی دون انار)با هم می گذارند بپزد و به اضافه فلفل و نمک و زردچوبه اما در این غذا از هویج نیز میتوان استفاده کرد به صورت حلقه حلقه و البته سیب زمینی به صورت خلال شده معمولا در قدیم در دزفول از زردک که از هویج روشنتر است نیز استفاده می شد در گویش دزفولی به تمامی سوپ ها اُو می گویند.
عکس و متن: سرکار خانم پوریزدی

9



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: غذا های دزفولی، او هوس، دزفول، خوزستان، ایران، غذای اصیل، غذای سنتی دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : یکشنبه 3 مرداد 1395
آب پیازی یکی از غذا های محلی و قدیمی دزفول هست که با نان خشک ،دانه انار و پیاز درست میشود البته انواع متفاوتی دارد بعضی افراد با گوجه ،رب انار و تخم مرغ  درست می کنند بسته با این مواد با سلیقه خود اضافه میکنند و به عنوان عصرانه میل میکنند.
عکس و متن: سرکار خانم هدیه

8



طبقه بندی: میان وعده های دزفولی،  غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، خوزستان، ایران، آب پیازی دزفولی، آب پیازی، غذای سنتی دزفول، غذای اصیل دزفولی،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : یکشنبه 3 مرداد 1395
دیزی یا به زبان دزفولی دیگ ،در زمان های قدیم همه مواد از جمله گوشت گوسفندی با استخوان و پیاز و گوجه و نمک و ادویه را خام داخل دیگ سفالی یا جیل می گذاشتند و کمی روی گاز جوش می خورد و بعد از پختن نون خونگی دیگ را داخل تنور می گذاشتند و تا شب پس از پخته شدن تلیت می کردند داخل یک کاسه جیل  و دیگ رو خالی میکردند و همگی نوش جان می کردند.
عکس و متن: سرکار خانم فریبا

7



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، غذا های دزفولی، غذا های اصیل ایرانی، دیزی، آبگوشت، دیگ دزفولی، غذاهای سنتی دزفول،
ارسال توسط نجمه نوری
مرتبه
تاریخ : یکشنبه 3 مرداد 1395
این غذا قلیه دزفولی که در قدیم یکی از غذا های مهم بوده و گاهی وقت ها به عنوان خورش با پلو نیز مصرف می کردند.
عکس و متن: سرکار خانم پور یزدی

6



طبقه بندی: غذاهای دزفول، 
برچسب ها: دزفول، غذا های دزفولی، قلیه دزفولی، غذاهای سنتی دزفول، غذا های اصیل ایرانی، خوزستان، ایران،
ارسال توسط نجمه نوری
آخرین مطالب
(تعداد کل صفحات:2)      [1]   [2]  

آرشیو مطالب
پیوند های روزانه
امکانات جانبی
blogskin